Conferinta – Eficientizarea Energiei – Energynomics

              

ENERGYNOMICS  a organizat in data de 19 octombrie 2017 la Brasov,  un eveniment cu tema  Soluţii rentabile pentru eficienţă energetică”. Acest subiect de mare interes, a atras participarea  companilor interesate și consumatorii finali, inclusiv autorităţi publice locale, pentru a constientiza beneficiile reale şi tangibile ale solutiilor de eficientizare a energiei. 

Stefan Opriș, Marketing Manager LISSCOM, a prezentat sistemul inteligent de gestionare și management energetic implementat în orașul Cluj-Napoca. LISSCOM a asigurat concepția, proiectarea, execuția, montajul, service și mentenanța pentru un sistem care realizează la nivel de oraș, gestionarea și managementul energetic termic pentru 73 de clădiri (școli, universități, cămine, cantine, săli de sport, grădinițe, ansamblu de locuințe) coordonate dintr-un singur dispecerat (data centre) de către un singur operator.

Primele rezultate ale implementarii sistemului de management energetic pentru eficientizare si optimizare a energiei termice, au fost facute publice de catre utilizatorul sistemului RAT – Cluj, pentru primele 10 unitati de invatamant, unde in perioada ianuarie-aprilie 2016 s-au inregistrat consumuri de gaz cu 12% mai scazute fata de o perioada similara din anii precedenti. Economii importante s-au inregistrat si in zona administrativa, service si mentenata, iar RAT- Cluj intentionaza sa implementeze sistemul in toate cladirile pe care le va gestiona din punct de vedere termic.