WEBENCON

WEBENCON – Managementul energiei

Nu exista nici o indoiala cu privire la necesitatea unui sistem de management energetic pentru companiile moderne atata timp cat exista nenumarate motive pentru instituirea unui sistem profesional de management al energiei, in scopul reducerii costurilor cu energia, imbunatatirii competitivitatii, protejarii mediului, imbunatatirii imaginii, obtinerea unei mai mari transparente in ceea ce priveste datele privind consumul de energie, alocarea costurilor de energie utilizata, dar si pentru a profita de subventii reglementate de lege.

  • Va sfatuim de cum puteti profita de subventiile guvernamentale și subsidii.
  • Noi va ajutam sa dezvoltati un sistem de puncte de masurare personalizat care va satisface complet cerintele dumneavoastra.
  • Putem integra software-u nostrul de gestionare a energiei WEBENCON in structurile de date existente si in sistemele informatice ale companiei dumneavoastra.

Un instrument esential pentru punerea in aplicare a unui sistem de management energetic este un software de tip EMS. Acest software este numit uneori EnMS si este folosit pentru inregistrarea sistematica, analiza si documentarea datelor privind consumul de energie și a datelor corporatiste de energie relevante, de la planificarea resurselor intreprinderii, achizitia de date de productie, gestionarea echipamentelor, etc. Acesta furnizeaza datele de baza privind managementul energiei pentru a lua masurile adecvate eficientizarii energetice. Cu cat este integrat mai amanuntit sistemul in structurile de date ale intreprinderii cu atat mijloacele utilizate de comunicare sunt mult mai functionale si informative.

Webencon

Se subintelege ca eficienta si succesul sistemului de management energetic nu vor fi lasate la voia intamplarii. Va fi introdus, de obicei, un sistem de management energetic care include toate elementele de organizare necesare pentru stabilirea unei politici energetic coerente, stabilirea obiectivelor strategice si realizarea acestora. Standardul DIN EN ISO 50001 “Sisteme de management al energiei – Cerinte si modalitati de utilizare” defineste masurile organizatorice pentru punerea in aplicare treptata a unui sistem profesional de management energetic.

Webencon1